Radonpalvelut 1

ylabanneri promo
   

icon puhelin

Asiakaspalvelu, Soita 010 323 1000    

Palvelemme sinua arkisin 8.00-16.00

icon sposti

Ota yhteyttä sähköpostitse:

asiakaspalvelu@suomenradonhallinta.fi 

icon yhteys

Yhteystiedot ja yhteydenotto:

Yhteydenottolomake

Radon mittauspalvelu

Suoritamme toiminnanharjoittajalle velvoitetut radonaltistusmittaukset säteilylain (592/1991) 45§: perusteella ja ST12.1 mukaisesti.

 

Säteilyturvakeskus (STUK) on käynnistänyt valtakunnallisen hankkeen syksyllä 2016, jonka tavoitteena on selvittää koulujen sisäilman radonpitoisuuksia ja vähentää oppilaiden ja työntekijöiden altistumista radonille. Erityisesti lapsia kannattaa suojata radonaltistukselta, sillä radonin aiheuttama säteilyannos kertyy koko eliniän ajan ja lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään.

 

Työnantajalla on velvollisuus selvittää työpaikan sisäilman radonpitoisuus, jos on syytä olettaa, että pitoisuus on korkea. Koulujen radonhankkeessa STUK muistuttaa kuntia ja yksityisiä kouluja tästä velvollisuudesta. Koulujen sisäilman radonmittaus tulee aloitta aikavälillä aikaisintaan marraskuussa. Radonmittauksen kesto on vähintään kaksi kuukautta, joten mittaus tulee aloittaa helmikuun loppuun mennessä. Mittauksilla tunnistetaan ne koulut, joissa on ryhdyttävä toimiin radonaltistuksen vähentämiseksi. Koulujen radonmittausvelvoite koskee peruskoulut, lukiot ja ammattikoulut.

 

Vastuu radonmittausten käynnistämisestä ja tilaamisesta on toiminnan harjoittajalla: julkisten koulujen mittaamisesta vastaavat kunnat ja yksityisten oppilaitosten mittaamisesta yksityiset toiminnanharjoittajat. Radonmittauksen perusteella Säteilyturvakeskus antaa määräyksen, tarvitseeko tilassa tehdä lisäselvityksiä tai radonkorjauksia.

 

Sisäilman radonpitoisuus on mitattava kouluissa, joissa on säännöllisessä käytössä osittain tai kokonaan maan pinnan alapuolella olevia työtiloja, jotka sijaitsevat harjulla tai muuten hyvin ilmaa läpäisevällä maaperällä tai jotka sijaitsevat korkean radonpitoisuuden kunnissa. Nämä kunnat on listattu ohjeisessa linkissä http://www.suomenradonhallinta.fi/radon-info/radon-alueet

 

Kutsu meidät veloituksettomalle käynnille keskustelmaan radonasioista ja mahdollisista toimenpiteistä radonintorjumiseksi, Asiakaspalvelu puh: 010-3231000

          

logo landauernordic

Palvelemme valtakunnallisesti

 

avainlippu tunnus

Lahetä tiedustelu

Täytä lomake, olemme yhteydessä pikimmiten.

Powered by BreezingForms
Ylös