Radonpalvelut 1

ylabanneri promo
   

icon puhelin

Asiakaspalvelu, Soita 010 323 1000    

Palvelemme sinua arkisin 8.00-16.00

icon sposti

Ota yhteyttä sähköpostitse:

asiakaspalvelu@suomenradonhallinta.fi 

icon yhteys

Yhteystiedot ja yhteydenotto:

Yhteydenottolomake

Valitaan yhdessä sinulle sopivin radontutkimustapa, Soita asiakaspalveluumme 010-3231000

 

Säteilyturvakeskuksen viralliseksi hyväksymä radonmittaustapa. Radonmittausmenetelmä on hyväksytty säteilyasetuksen (1521/1991) 12§ nojalla käytettäväksi työpaikkojen radonmittauksissa, sekä Sosiaali- ja Terveysministeriön päätöksen (944/1992) 3§ asuntojen radonpitoisuuden vuosikeskiarvon määrittämisessä. Landauer Nordic radonmittaustuotteet toimittaa Suomen radonhallinta Oy.

 

Radonpurkki Stuk

 

Lue lisää kodin virallisen ja helpon radontutkimuksen tilaamisesta...

 

 

Tietokonepohjaiset radonmittarit soveltuvat moneen tarpeeseen

radonmittausTietokonepohjaisilla radonmittalaitteilla voidaan selvittää kohteen radonpitoisuutta reaaliaikaisesti. Analysoimalla mittausdataa voidaan radonkorjauksiin löytää aina parhaimmat ja kustannustehokkaimmat toimet.

Tietokonepohjaisella radonmittauksella on mahdollista suorittaa radonimurien, radonkaivojen ja muiden radonkorjauksien järjestelmän optimointi.

 

Oikein toimivalla radonkorjauksella voidaan hyötyä terveydellisesti ja rahallisesti.

 

Tietokonepohjaisin mittalaittein voidaan myös optimoida radontorjuntajärjestelmän tehokkain toiminta-alue, sekä säteilysuojelun mukaisten ALARA vaatimuksen toteutuminen.

 Radonkorjauksen saatomittaus

 

 

Radonmittari Alpha E radontutkimuksiin ja altistusseurantaan

AlphaE radonmittari

Alpaha E on akkukäyttöinen mittalaite, joka rekisteröi ja tallettaa mittausdatat usean kuukauden ajalta. Soveltuu loistavasti maan-alaisten tilojen riskihenkilöiden työsuojelullisiin tutkimuksiin.

 

Työnaikainen radonaltistusmittaus, STUK hyväksytty AlphaGuard

Toteutamme  työnaikaiset radonaltistusmittaukset maanpäällisissä työpisteissä, sekä maanalaisissa kaivoksissa AlphaGuard mittalaitteilla. Mittalaiteella on Suomen Säteilyturvakeskuksen STUK hyväksyntäpäätös 1/3420/2015 LINKKI

radonmittaus STUK

Työnaikaisen radonaltistusmittauksen tulee perustua aina vähintään seitsemän (7) päivän yhtäjaksoiselle mittausjaksolle. Työnaikainen STUK hyväksytty radontutkimus maksaa tyypillisesti murto-osan mahdollisista radonkorjauskustannuksista työpaikalla. Työaikaisella radonmittauksella selvitetään työaikainen radonaltistus, joka voi poiketa hyvinkin merkittävästi "purkkimittauksesta". Työnaikaisella radonmittauksella saadaan tietoa myös ilmanvaihtolaitteiden toiminnasta ja vaikutuksesta radonpitoisuuksiin.

 

Työaikaisella radonmittauksella välttää työpaikkojen kalliit radonkorjaustoimenpiteet 80% tapauksista. Ratkaisiko sinun työpaikan radonongelman tämä radontutkimus?

Tyoaikainen radonmittaus '

Mittauskuvassa näkyy yöaikojen ja viikonloppujen korkeat radonpitoisuudet. Työnaikaiset radonaltistukset alittivat tiukimmatkin raja-arvot.

 

Radonpikamittalaitteet Canary ja Ramon 2.2 

  Canary radonmittari             radonmittari

Mittalaitteesta klikkaamalla pääset katsomaan mittalaitteiden tarkemmat tiedot...

 

Louhosten ja räjäytystyömaiden ympäristön perustilaselvitykset ja radonlevinneisyys kartoitukset.

Soita, ratkaistaan mittaustapa tarpeesi mukaan. Puh 010-3231000

 

Nopea radonmittauspurkki, mittausaika 7-15vrk

radonpurkki

Lyhytaikainen radonmittauspurkki analysoidaan akkreditoidussa laboratoriossa erittäin tarkoin tutkimusmenetelmin.

Nopea radonmittauspurkki soveltuu radonkorjausten arviointiin.

 Radonpurkin koko on hyvin pieni.

 

Maaperän radontutkimukset rakennuspaikoille ja uraaninetsintään

Maaperän radonmittaus

Kuvassa AlphaGuard mittalaite varustettuna erikoisvalmisteisella imujärjestelmällä.

Maaperänradontutkimuksia tehdään aina tilanteeseen parhaiten soveltuvalla menetelmällä.

 

Taustasäteilymittaukset

 taustasäteilymittaus

 

Radonmittaukset rakennusmateriaaleista

Kaikki kiviaineiset materiaalit tuottavat säteilyä elinympäristöömme. Tyypillisesti säteilymäärät ovat lähes olemattomat. Tilassa jossa katto, seinät ja lattia ovat betonia, tuottavat ne noin 60-80 Bq/m³ radonpitoisuuden elinympäristöömme. Yleensä kiviaineiset materiaalit alittavat vielä kaikki suositellut raja-arvot. Käytännössä sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen raja- arvojen ylittyminen on mahdollista ainoastaan maaperän ja täyttömään huokosilman kulkeutuessa asuntoon. Rakennusmateriaalinen taustasäteilystä Säteilyturvallisuusohjeessa ST 12.2

rakennusmateriaalin_radonmittari

Mikäli rakennusmateriaalin valmistuksessa on käytetty runsaasti uraania sisältävää kiviainesta, on vaarana radioaktiiviset sisäilmaongelmat ja kohonnut syöpäriski.

Kerrostalojen yläkerrosten asunnoissa lähes kaikki radonhaitta on peräisin käytetyistä rakennusmateriaaleista. Epäiletkö sinä rakennusmateriaalien säteilevän? Soita meille niin tutkitaan asia.

 

 

Veden radonmittaus Säteilyturvakeskuksen omistamilla mittalaitteilla 

Porakaivovesi on suurin talousvesien säteilyaltistuksen aiheuttaja. Terveydelle haitallinen radonkaasu vapautuu huoneilmaan vedenkäytön yhteydessä, jonka aistiminen on mahdotonta. Veden radonpitoisuus kohottaa aina huoneilmassa syntyvää säteilyaltistusta hetkellisesti. Radioaktiiviset aineosat tarttuvat ilmassa leijuviin hiukkasiin, joissa ne kulkeutuvat ihmisten hengityselimistöömme. Korkea vedenradonpitoisuus on haitallista suihkun, astianpesun tai vedenkeiton yhteydessä. Radioaktiivisen veden juominen aiheuttaa mahalaukkuun säteilyaltistuksen ja syöpäriskin. Korkea radonpitoisuus on mahdollista poistaa tehokkaasti vedestä joko ilmastamalla tai aktiivihiilisuodatuksella.


Radonvesianalyysit tutkitaan akkreditoidussa laboratoriossa, jossa mittalaitteina käytetään Suomen Säteilyturvakeskuksen STUK omistamia gammaspektrometrisiä mittauslaitteita.

Laboratoriotutkimustulos toimitetaan sinulle postilla parissa päivässä. Voit tilata radonvesitutkimuksen helposti verkkokaupasta. Lue lisää...

Meiltä myös kaivoveden täydelliset käytettävyystutkimukset. Soita 010-3231000

 

Radonpika-analysaattori, radonvuotoreittien etsintään ja radonkorjauksiin

Jokaisen radonkorjausammattilaisen työkalu, joka on suunniteltu erityisesti korjaustarpeiden suunnitteluun ja toteutusmenetelmien arviointiin. Radonpika-analysaattori auttaa löytämään radonin kulkeutumisreitit kiinteistöön ja ilmaisee radonimurien toiminnan nopealla näytteenotolla.

Radonpika-analysaattori ottaa näytteen kuudessa minuutissa, jolloin se vastaa 500 tunnin radonmittausta normaali menetelmin. Reaaliaikainen alfa-partikkelien laskenta analysoi alfahiukkaset imuilmasta.

radonmittausmenetelmat mittalaite

radonmittausmenetelmat mittalaite2

 

 

 

Työsuojelullinen radonaltistusmittaus, keuhkosyöpäriskiarvio.

Henkilökohtainen radonaltistusmittaus

Työsuojelulliset radonmittaukset työtekijöiden radonriskin seurantaan ja arviointiin. Henkilökohtainen ja mukana kulkeva radonmittaus on parhaimmillaan kaivoksissa ja nopeasti muuttuvissa työkohteissa.

 Keuhkosyöpä radon

 

Korkea radonpitoisuus aiheuttaa keuhkosyöpää.

Riskiarviolla ja henkilökohtaisella radonaltistusmittauksella suojaat itseäsi tulevaisuuden salakavalilta terveysongelmilta.

          

logo landauernordic

Palvelemme valtakunnallisesti

 

avainlippu tunnus

Lahetä tiedustelu

Täytä lomake, olemme yhteydessä pikimmiten.

Powered by BreezingForms
Ylös