Radonpalvelut 1

ylabanneri promo
   

icon puhelin

Asiakaspalvelu, Soita 010 323 1000    

Palvelemme sinua arkisin 8.00-16.00

icon sposti

Ota yhteyttä sähköpostitse:

asiakaspalvelu@suomenradonhallinta.fi 

icon yhteys

Yhteystiedot ja yhteydenotto:

Yhteydenottolomake

Laki radonselvityksestä

Lakisääteiset radonmittaukset kuuluvat aina toiminnanharjoittajalle

Toiminnanharjoittaja= Liikkeen tai ammatin harjoittaja, yritys, yhteisö, säätiö tai laitos, tai muu työnantaja tai elinkeinonharjoittaja. Kun toiminnanharjoittaja on muu kuin fyysinen henkilö (esim. osakeyhtiö, säätiö tai kunta), toiminnasta kokonaisuutena vastaa se, jolla on ylin päätösvalta organisaatiossa.

 

Radonmittaus vaatimukset antaa Säteilyturvakeskus

Työpaikkojen radonpitoisuudelle on asetettu raja-arvot säteilyasetuksen 27 §:ssä. Työpaikoilla radonpitoisuus ei saa säännöllisessä työssä ylittää arvoa 400 becquereliä kuutiometrissä (Bq/m³). Tätä toimenpidearvoa sovelletaan myös kouluihin, päiväkoteihin ja muihin julkisiin tiloihin. Työpaikkojen radonia koskevat tarkemmat ohjeet ja vaatimukset on esitetty Säteilyturvakeskuksen dokumentissa ST12.1 / 2.2.2011. Toimenpidearvon ylitys on ilmoitettava Säteilyturvakeskukseen työpaikkojen radonvalvontaa hoitavalle viranomaisyksikölle, jossa Suomen radonhallinta Oy asiantuntijat ovat vahvasti tukenasi.

 

Radonmittaukset ovat pakollisia tietyillä alueilla Suomessa

Jokainen työnantaja on velvollinen selvittämään työtilojen radonpitoisuuden, jos on syytä epäillä, että toimenpidearvo voi ylittyä. Säteilyturvakeskus (STUK) ylläpitää luetteloa kunnista, joissa radonmittaus pakollista. Nämä kunnat on esitetty myös kartassa. Lue lisää...

Kyseisten kuntien lisäksi radonpitoisuus on mitattava työpaikoilla, jotka sijaitsevat harjuilla tai muilla hyvin ilmaa läpäisevillä sora- tai hiekkamuodostumilla koko maassa. Radonpitoisuus on mitattava myös kaikissa maan alla sijaitsevissa työtiloissa, joissa työskennellään pysyvästi. Lähde (STUK)

 

Työpaikan radonmittaukset vaivattomasti kuntoon koko Suomessa

Työpaikan radonmittaukset STUK

1 Soita ja tilaa meidät helposti 010-3231000, laitetaan radonasiat kuntoon

2.  Toimitamme radonmittauksista viranomaishyväksytyt dokumentit.

3.  Kohonneista radonpitoisuuksista suoritamme yhdessä viranomaisilmoitukset.

4.  Tehdään toimenpiteet hallitusti, kustannustehokkaasti ja viranomais hyväksytysti

 

Soita p. 010-3231000 ja kutsu meidät veloituksettomalle työpaikka käynnille. Katso tästä muitakin asiakkaitamme. Lue lisää...

 

HUOM! Radonpitoisuuden mittaus on syytä uusia, jos työpaikassa on tehty isompia remontteja, joissa tilojen ilmanvaihtoa on oleellisesti muutettu tai jos lattiarakenteita on jouduttu avaamaan esimerkiksi vesivahingon yhteydessä. Mittaus on myös syytä tehdä uudelleen, jos edellisestä mittauksesta on pitkä aika (yli kymmenen vuotta) ja edellinen mittaustulos on ollut lähellä toimenpidearvoa 400 Bq/m³. Lähde (STUK)

 

Radonmittaukset tulee suorittaa Säteilylain 592/1991/45§: perusteella ja ST12.1/ 2.2.2011 mukaisesti korkeilla radonriski alueilla. Radonmittausvaatimus koskee työpaikat, julkiset tilat, koulut, päiväkodit, sairaalat, hoitolaitokset, asemarakennukset, kirjastot, perhepäivähoitajat, seurakuntatilat sekä liikunta-, kerho- ja muut harrastetilat.

Säteilyturvakeskus voi antaa tarkempia määräyksiä tässä pykälässä tarkoitetusta säteilyaltistuksen selvittämisestä. Työpaikkojen radonmittauksia valvoo aluehallintovirasto, työsuojeluhallinto, sekä Stuk. Radonmittaukset tulee olla voimassa myös laatu-auditointien yhteydessä. Työpaikoilla radonaltistusmittaukset ovat aina osa työsuojelua ja ne antavat turvaa työntekijälle, sekä toiminnanharjoittajalle.

 Luotettava Radon

Radonmittauksien tulee olla edustavia ja mittauspisteidenmäärän ratkaisee aina tilojen koko ja käyttö. Asiantuntijamme selvittävät mittauslaajuuden sinulle veloituksettomalla kohdekäynnillä P.010-3231000.

 

          

logo landauernordic

Palvelemme valtakunnallisesti

 

avainlippu tunnus

Lahetä tiedustelu

Täytä lomake, olemme yhteydessä pikimmiten.

Powered by BreezingForms
Ylös