Radonpalvelut 1

ylabanneri promo
   

icon puhelin

Asiakaspalvelu, Soita 010 323 1000    

Palvelemme sinua arkisin 8.00-16.00

icon sposti

Ota yhteyttä sähköpostitse:

asiakaspalvelu@suomenradonhallinta.fi 

icon yhteys

Yhteystiedot ja yhteydenotto:

Yhteydenottolomake

Radon mittauspalvelu

Säteilylain 592/1991/45§: perusteella ja ST12.1/ 2.2.2011 mukaisesti toiminnanharjoittajan tulee suorittaa radonmittaukset korkean radonriskin punaisilla alueilla. Lakisääteinen vaatimus radonmittauksiin on työpaikoilla, julkisissa tiloissa, kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, hoitolaitoksissa, seurakuntatilat sekä liikunta-, kerho- ja muut harrastetilat. Yksityiskodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa radonmittaukset ovat vapaaehtoisia, mutta suositeltavia.

 

Toiminnanharjoittajan tulee selvittää radonaltistus korkean radonriskin alueilla

Asikkala, Askola, Enontekiö, Hamina, Hattula, Radonalueet 10 2014Hausjärvi, Heinola, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Janakkala, Järvenpää, Kajaani, Kangasala, Kauniainen, Kitee, Kittilä, Kivijärvi, Kolari, Kotka, Kouvola, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lempäälä, Loppi, Loviisa, Luhanka, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nastola, Nokia, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Pälkäne, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Savitaipale, Sodankylä, Taipalsaari, Tammela, Tampere, Tohmajärvi, Valkeakoski, Virolahti, Ylöjärvi

 

 

 Radonia esiintyy harju-alueilla koko Suomessa

kartta radonalue  

Työpaikoilla radonaltistus on selvitettävä kaikkialla Suomessa harjuilla ja muilla hyvin ilmaa läpäisevillä sora- tai hiekkamuodostumilla. Toiminnanharjoittaja on vastuussa kaikkialla Suomessa radonin raja-arvojen noudattamisesta. Työskentelyajat suhteessa radonpitoisuuteen ovat Säteilyturvakeskuksen (STUK) määrittämät (ST 12.1)

 

Huom: Harju-alueilla radonpitoisuudet saattavat olla sulanmaan aikana talvikautta korkeammat. Harjualuieiden kodeissa on perusteltua suorittaa radonmittaus myös kesällä.

 

 

 

Radonriski on olemassa kaikissa maanalaisissa tiloissa koko Suomessa:

 

Radonmaanalla

Työpaikoilla radonpitoisuudet tulee selvittää kaikissa maanalla sijaitsevissa työtiloissa, joissa työskennellään vakituisesti. Viranomaisvaatimus radonmittauksista on voimassa koko Suomessa.

Kaivoksissa ja maanalaisissa louhintatyömailla radonpitoisuutta tulee seurata säännöllisin radonmittauksin.

 

 

 

Radonriskialueet, lähde: Suomen Säteilyturvakeskus STUK 22.02.2016

 

 

Työpaikkojen veloituksettomat asiantuntijakatselmukset voit tilata puhelimitse p.010-3231000

 

Työpaikkojen lakisääteisiä radonmittauksia valvoo aluehallintovirasto (AVI), työsuojeluhallinto, sekä Suomen Säteilyturvakeskus (STUK). Työpaikkojen radonmittaukset ovat aina osa työpaikan henkilökunnan ja tilankäyttäjien työsuojelua.

          

logo landauernordic

Palvelemme valtakunnallisesti

 

avainlippu tunnus

Lahetä tiedustelu

Täytä lomake, olemme yhteydessä pikimmiten.

Powered by BreezingForms
Ylös